Beranda > Tutorial > Burning CD Tanpa software Tools

Burning CD Tanpa software Tools

Oke my frends kabeh, neh dia tips yang lumyan seru mungkin ada sebagian dari kita kalau burning cd (memindahkan data ke – CD) mesti pake nero ?, ternyata enggak juga loh bisa koq tanpa Nero caranya gampang koq ikutin langkah-langkah berikut ini:

Klik MyComputer –pilih (Browse) data yang akan kita burning ke CD, kaya gambar berikut:

gbr-cd-copy1

terus pilih menu yang ada disebelah kanan , Copy The Selected Items, terus tentukan Device CD-R /RW yang akan kita gunakan untuk nyimpen datanya.

Nah sekarang Buka My komputernya lagi. terus klik Folder Cd tersebut , nah disitu kita bisa lihat ada History File yang sudah siap untuk dimasukan ke Cd ,

selanjutnya klik Menu ,di bawah menu CD Writing Tasks, Klick Write these files to CD, kalau udah bener windows akan menampilkan CD Writing Wizard , biasa ikutin aja inntruksinya ,

biasanya diminta memsukan nama untuk CD yang akan kita masukan data tulis aja terserah anda , Terus Klik Next dan tnggu hasilnya , berikut ini tampilan ketika wizard lagi jalan neh:

 gbr-cd-copy2

 

tunggu sampai bener-bener selesai………….Ternyata gampang Euy ….!!!!!, Oh ya kalau temen-temen pengen tahu saya dapat cara ini dari mana dari Help And Suport Centre yang audah disediakan di Windows Xp….he….he…. , gak percaya neh saya kasih dalam versi Bahasa inggrisnya :

————————————————————————————————————

To copy files and folders to a CD

  1. Insert a blank, writable CD into the CD recorder.

  2. Open My Computer.

  3. Click the files or folders you want to copy to the CD. To select more than one file, hold down the CTRL key while you click the files you want. Then, under File and Folder Tasks, click Copy this file, Copy this folder, or Copy the selected items.

If the files are located in My Pictures, under Picture Tasks, click Copy to CD or Copy all items to CD, and then skip to step 5.

  1. In the Copy Items dialog box, click the CD recording drive, and then click Copy.

  2. In My Computer, double-click the CD recording drive. Windows displays a temporary area where the files are held before they are copied to the CD. Verify that the files and folders that you intend to copy to the CD appear under Files Ready to be Written to the CD.

  3. Under CD Writing Tasks, click Write these files to CD. Windows displays the CD Writing Wizard. Follow the instructions in the wizard.

Notes

  • To open My Computer, click Start, and then click My Computer.

  • Do not copy more files to the CD than it will hold. Standard CDs hold up to 650 megabytes (MB). High-capacity CDs hold up to 850 MB.

  • Be sure that you have enough disk space on your hard disk to store the temporary files that are created during the CD writing process. For a standard CD, Windows reserves up to 700 MB of the available free space. For a high-capacity CD, Windows reserves up to 1 gigabyte (GB) of the available free space.

  • After you copy files or folders to the CD, it is useful to view the CD to confirm that the files are copied. For more information, click Related Topics.

———————————————————————————————————————————–

Gimana ?, bener enggak apa yang saya bilang….oke dech Pokoknya Good luck dech….Oh N ampe ketemu lagi di Tips berikutnya …

By : Jombi_Par

About these ads
Kategori:Tutorial
  1. ari
    Juli 1, 2009 pukul 10:12 am

    asyk nehh
    tp lok mw burning file iso pake cra ne bs gk hep

  2. salman
    Februari 9, 2010 pukul 4:40 pm

    kang kalo drive cdnya bukan cd rw bisa g ya? soale GD Room di komputerkuh masih make cd r. tak tunggu jawabane yo. lewat imelku aja yah kang. kesuhun sedurunge

  3. fitri
    Mei 25, 2010 pukul 12:21 pm

    assalamu’alaikum…
    pak…mw nanya nich…klo cara mindahin program vb yang udah selesai di disain,ke cd lewat burn nero gmn ya…di tunggu jawabannya,…segera soalnya penting bagt…he..he…trims…(^_^)

  4. wenny
    April 19, 2013 pukul 3:13 pm

    bleh nanya ngg k’…
    klw misalnya filenya udah ngg ada, tapi capacty nya ada….
    gmna cara memformatnya k’…
    tolong bntu ya kk’…. :)

  5. Agustus 9, 2013 pukul 1:01 am

    Types of set – some children are naturally inclined towards machines,
    whilst some move towards buildings or a combination of
    both. Somehow, the adults are also fascinated to have them for their own collection even when they no longer play with them.
    com receives around four million visitors per month.

  6. Agustus 19, 2013 pukul 10:29 pm

    aiff right now, and ensure your songs will be in
    the correct order by placing an 01 etc. The purpose of the two components is to establish a
    selection of communication one of the various components, often around about
    300 feet. The most essential part of this product is its home audio speakers,
    which are responsible for the sound output in the system.

  7. September 30, 2014 pukul 7:54 am

    An interesting discussion is definitely worth comment.
    There’s no doubt that that you need to publish more about this topic,
    it may not be a taboo matter but usually folks don’t discuss such topics.

    To the next! Best wishes!!

  1. No trackbacks yet.

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 49 pengikut lainnya.

%d blogger menyukai ini: